loading...

مشاور کنکور ۱۴۰۲ _ برنامه ریزی علیرضا افشار حضوری و غیر حضوری

بازدید : 347

اهمیت تست زنی کنکور در فرآیند آموزش

تست زنی بخشی از فرآیند آموزش می باشد و داوطلبان کنکور باید در کنار مطالعه با کیفیت خود چه در دروس عمومی که اکثرا حفظیاتی می باشند و چه در دروس اختصاصی که اکثرا مفهومی و مساله هستند به حل تست بپردازند. این تصور که باید آموزش، بی نقص و کامل باشد و بعد از چند دور مطالعه درسنامه به سراغ تست زنی برویم تصور غلطی می باشد.

چون در این صورت به علت وسواس مطالعاتی زیاد، زمان کافی برای حل تست نخواهیم داشت. علاوه بر آن سر و کله زدن با تست ها بیشتر از مطالعه چند باره درسنامه برای فرد مفید است. در واقع با تست زنی فرآیند آموزش را کامل می کنیم.

روش درست تست زنی به شیوه رتبه های برتر کنکور

بهترین روش این است که یک درسنامه یا یک مطلب کوتاه را مطالعه کنیم و بلافاصله شروع به حل تست از آن کنیم. اگر بعد از مطالعه حجم زیادی از مطالب به سراغ حل تست برویم احتمال کم تسلطی و غلط زدن تست ها افزایش پیدا می کند. و این تصور برای فرد ایجاد می شود که آموزش خوبی نداشته و مجددا سراغ درسنامه یا منابع کنکور دیگر برای آموزش می رود.

اما اگر حجم درسنامه کم باشد و با همان میزان اطلاعات به سراغ تست زنی برویم، تست ها را با آرامش زیاد و به صورت صحیح حل می کنیم و این باعث می شود اگر نقص یا کمبودی در مطالعه داشته باشیم مشخص شود و از دوباره خوانی و چندباره خوانی درسنامه جلوگیری می شود.

البته اگر سوالات را به غلط پاسخ دادید هم اتفاق خاصی نیفتاده و لازم نیست نگران تاثیر و نمره منفی تست های غلط در کنکور باشیم بلکه باید با تمرین بیشتر این مشکل را حل کنیم.

فواید تست زنی بعد از مطالعه حجم کم از یک کتاب

این که بعد از مطالعه یک درسنامه کوتاه یا یک بخش کوتاه از یک درس به سراغ تست زنی برویم فواید زیادی دارد، مثلا:

  • تمایل فرد برای تست زنی بیشتر می شود
  • در حداقل زمان به تست ها پاسخ می دهد و از اتلاف وقت جلوگیری می شود
  • در نتیجه نوبت بعدی مطالعه و تست زنی از این کتاب به زودی اتفاق می افتد

این روش باعث می شود زمانی که فرد احساس خستگی دارد به راحتی به سراغ درس دیگری برود. مثلا در روزهای تعطیل تا 7 درس و روزهایی که مدرسه می رود 4-5 درس در روز را می تواند مطالعه کند. این کار باعث می شود هربار که سراغ این کتاب می آید درس ها و مطالب قبلی مرور شوند و با درست زدن تست های پوششی انرژی فرد برای ادامه کار بیشتر شود تمام تکنیک های تست زنی کنکور را به درستی اجرا کند.

اما اگر صبح تا شب روی یک کتاب باشد و روزهای بعد را هم به درس های دیگر اختصاص دهد نوبت بعدی آن درس چندین روز بعد است که در این صورت اکثر مطالب فراموش شده است.

نحوه تست زنی با توجه به نوع چینش تست ها در منابع کنکور

1) کتاب تستی که مولف تست ها را دسته بندی کرده است. در این صورت طبق دسته بندی پیش می رویم و از همان تست ها شروع به زدن می کنیم و بعد از زدن هر تست پاسخنامه را چک می کنیم.

2) کتاب تستی که مولف تست ها را دسته بندی نکرده است. در این روش از تست اول شروع کرده و 10-15 تست اول را بعد از مطالعه درسنامه کار می کنیم و بعد از زدن هر تست پاسخنامه را چک می کنیم. در این روش نباید تست ها را به صورت مضربی بزنیم چون تست ها از ساده به سخت چینش شده اند و به همین علت اهمیت علامت دار کردن تست ها دو چندان میشود.

نحوه تست زنی جامع بعد از مطالعه

همواره بعد از مطالعه، تعدادی تست را جهت تثبیت مطلب، پیدا کردن ایرادات مطالعاتی، کج فهمی ها یا پیدا کردن راه حل های بهتر جهت حل سوالات می زنیم.

در این روش بعد از زدن هر تست مراحل زیر را انجام میدهیم:

مرحله اول) به سراغ پاسخ آن می رویم

مرحله دوم) اگر غلط زده بودیم در ابتدا به سراغ درسنامه رفته و سعی می کنیم به کمک درسنامه جواب سوال را پیدا کنیم

مرحله سوم) اگر به پاسخ تست نرسیدیم، در درجه بعدی به سراغ پاسخنامه می رویم و ایده حل سوال را از پاسخنامه می گیریم. اما به طور کامل پاسخ را از پاسخنامه نگاه نمی کنیم. مثلا در مسائل از چه فرمولی استفاده کرده است یا در سوالات مفهومی از چه زاویه دیدی استدلال کرده است که این کارها نهایتا باید تا 10 دقیقه از فرد زمان بگیرد نه بیشتر.

عدم حل تمامی تست ها در یک مرحله به طور کامل

بعد از مطالعه مبحث همانطور که در مطلب حل تست های یک فصل به طور کامل برای کنکور گفتیم نباید تمامی تست های مطلب را به یکباره حل کرد. چون وقت برای مطالعه بقیه دروس در آن روز باقی نمی ماند. در مرحله اول فقط در حد 10-15 تست را حل می کنیم. بقیه تست ها را لابه لای برنامه ها و سرفصل های بعد حل می کنیم. چون اگر تمامی تست ها را در یک مرحله کار کنیم و حل تست پوششی از آن فصل نداشته باشیم آن فصل تا ماه آینده به طور کامل فراموش می شود.

نکته مهم: البته ناگفته نماند کسی که پایه درسی خوبی دارد به علت تسلط کافی روی دروس می تواند تمامی تست های آن منبع را به یکباره و در زمان کم حل کند و برای تست های پوششی از منبع قوی تری استفاده کند.

داشتن تنوع در برنامه مطالعاتی و تست زدن

همواره این نکته را بیان کرده ایم که یک برنامه خوب برنامه ای است که تنوع دروس در آن رعایت شده است. به عنوان مثال در رشته تجربی 3 نوع تنوع دروس در روز داریم :

 6 تنوع : 4 درس اختصاصی+ 2 درس عمومی (عربی – زبان یا دینی – ادبیات) که برای فارغ التحصیلان و روزهای تعطیل دانش آموزان مناسب است.

 5 تنوع : زیست و شیمی هر روز + ریاضی یا فیزیک + 2 عمومی (عربی – زبان یا دینی – ادبیات) که برای روزهایی که فرد مدرسه می رود یا ساعت مطالعه کمتری دارد.

 4 تنوع : زیست یا شیمی + فیزیک یا ریاضی + عربی – زبان یا دینی – ادبیات که برای روزهایی که مهمانی دعوت شده ایم یا بیماریم مناسب است.

اهمیت زدن تست های پوششی در موفقیت آزمون سراسری

در کل سه مرحله ی تست زنی داریم که رتبه های برتر از آن تبعیت میکنند:

  • تست زنی آموزشی
  • تست زنی پوششی
  • تست زنی سنجشی

بعد از مرحله آموزش و زدن تست های آموزشی وارد تست های پوششی می شویم. به این صورت که در خلال مطالعه مطالب دیگر از برنامه ها و مطالب گذشته تست پوششی می زنیم. در تست های پوششی نیازی به گرفتن زمان و درصد نداریم. می توان تعدادی تست را پاسخ داد سپس سراغ پاسخ آن ها رفت.

بعد از چند مرحله تست پوششی زدن حتی می توان کل تست های یک منبع در آن فصل را به صورت یکجا حل کرده بعد از آن حتی می توان تست ها را به صورت مجموعه ای زد مثلا در فیزیک فصل حرکت، فشار و گرما را باهم تست زد یا فصول 1 تا 5 زیست. حتی می توان دروس مختلف را با هم تست زد مثل شیمی، فیزیک، ریاضی و زیست یا حتی کوییزهای کلاس مشاوره ما که در آکادمی تحصیلی علیرضا افشار موجود است.

در زدن تست های پوششی نهایتا از 3 برنامه و 3 باکس قبل تست می زنیم. که در واقع 3-10 روز از مطالعه و تست زنی آن مطلب گذشته و آن مطلب از حافظه کوتاه مدت وارد حافظه بلند مدت شده است.

علامت دار کردن تست ها کنکور

یکی از کارهای خوب علامت دار کردن تست های کنکور است، علامت دار کردن تست های مهم که به آن ها پاسخ غلط داده ایم ، می باشد. چون در آموزش اولیه، تسلط کافی روی دروس نداریم از نوشتن نکات خود داری می کنیم و به جای آن تست مورد نظر را علامت دار می کنیم. اگر موقع زدن تست های پوششی ، تست های علامت دار قبلی و مشابهش را اشتباه زدیم آن تست را دو علامته می کنیم که تا عید چندین بار به حل آن بپردازیم چون اشتباهی که دو بار تکرار شود تا اخر هم می تواند تکرار شود.

در تست های پوششی می توانیم حتی از تست های تکراری گذشته هم استفاده کنیم چون در این مرحله بدون مطالعه درسنامه سراغ تست زنی می رویم اما اگر در زدن تست های پوششی مشکل داشتیم ابتدا به سراغ درسنامه و سپس سراغ پاسخنامه می رویم. اگر باز هم به پاسخ نرسیدیم از پیشروی به سمت مطالب جدید خودداری می کنیم و به تسلط بر روی مطالب قبلی می پردازیم. حتی اگر با این کار از بودجه بندی آزمون عقب بیفتیم هم مهم نیست و میتوانیم بعد از یادگیری این مبحث به جبران عقب ماندگی از برنامه ی آزمون های آزمایشی بپردازیم.

 توضیحات کامل علیرضا افشار در مورد تکنیک های طلایی تست زنی کنکور را بشنوید :



دانلود کنید ...

مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی و حضوری کنکور (خصوصی)
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)

برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید
عضویت در سایت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
مشاوره استاد علیرضا افشار سه شنبه 28 دی 1400 زمان : 8:56 نظرات (0)
بازدید : 221

یکی از مسائلی که داوطلبان با آن مواجه هستند این است که تلاش می کنند که تراز خود را در کنکور سراسری بالا ببرند اما راه و روش این کار را نمی دانند. ما در این مقاله سعی می کنیم که راه های افزایش تراز کنکور  و راهکار های عدم پیشرفت تراز را برای شما داوطلبین گرامی توضیح دهیم.

عوامل افزایش درصد و تراز آزمون ها در چیست؟

برنامه ریزی برای آزمون می بایست به این صورت باشد که هفته ی اول برنامه سنگین تر و هفته دوم برنامه سبک تر باشد. یعنی برنامه ی سنگین تر در هفته ی اول شامل سرفصل هایی با ماهیت تحلیلی حتی در دروس عمومی باشد.

به طور مثال: قواعد درس عربی، آیات دین و زندگی، قرابت معنایی، دستور زبان و یا حتی در دروس اختصاصی سال های پایه و دوازدهم می تواند درهفته اول باشند اما مطالبی که از آن ها سنگین تر هستند، مثل مباحث ژنتیک در درس زیست شناسی و از این قبیل  و مباحث ساده تر را می بایست در هفته دوم گنجاند.

در مطالب گذشته روش مطالعه دروس تخصصی کنکور نیز بررسی کرده ایم.

برنامه ی مطالعه ی هر مخاطب برای کنکور سراسری باید به چه گونه ای باشد؟

در کل برنامه باید به گونه ای باشد که  در هفته ی اول حجم برنامه بیش تر و مطالب سنگین تر و در هفته ی دوم سبک تر باشد. زیرا در یک الی دو روز قبل از آزمون زمان داوطلب در اختیار خود بوده تا اگر نیاز به مرور مجدد و حل تست بیش تر از یک مبحثی باشد بتوان در این زمان ها بگنجانیم و یا پیش آزمون کنکور حل کنیم.

پیش آزمون چیست و چگونه به ما کمک خواهد کرد؟

سؤالات سال های گذشته و آزمون های مؤسسه ی مورد نظری که در آن آزمون آزمایشی شرکت کرده اید را پیش آزمون گویند. در بخش آزمون های تألیفی و کوییز سایت خودمان نیز بخشی با سوالات کنکور سراسری 1400 وجود دارد که درآن یکسری سؤالات با ماهیت آزمون های آزمایشی موجود است که می توان از آن ها نیز استفاده کرد. می توان این دو پیش آزمون گفته شده را در چهارشنبه و پنج شنبه های قبل از هر آزمون نیزحل کرد.

نکته: گاهی اوقات یک فارغ التحصیل کنکوری نیز می تواند تعداد روزهای پیش آزمون خود را به 3 روز برای  حل تست و تمرین بیش تر اختصاص بدهد.

تمرین و تست زنی، راهکار عدم پیشرفت و قفل شدن تراز

با تمام این موارد باز هم باید در نظر داشت که مهمترین عومل افزایش تراز تمرین و تست زنی کنکور است. یعنی برای افزایش تراز آزمون می بایست تست و تمرین زیادی حل کرد. تست های پوششی، کار ترکیبی زمان دار نیز می تواند در این مورد مفید و راه گشا باشند. زیرا هر بار مرور مباحث گذشته و بودجه بندی آزمون ها با اینگونه تست ها دوره و مرور می شوند و باعث تسلط بیش تر داوطلب می شود.

آیا باید برای تمام دروس آزمون برنامه ای مشابه داشت؟

اگر درسی در آزمون دارای اوضاع و تراز خوبی بود می بایست دید که آیا می توان با صرفه جویی تست ها و سؤال های زده شده زمان ذخیره کرده و آن را به دروس دیگر اختصاص دهیم. البته این قرض گرفتن زمان می بایست با حفظ کیفیت نتیجه و تراز در آزمون باشد. این یعنی مطالعه ی فشرده تر درس در زمان کمتر و گرفتن نتیجه ی مشابه در آزمون. همچنین باید در نظر داشت که دانستن و استفاده از مدیریت آزمون خودش باعث افزایش تراز در داوطلب خواهد شد.

توجه: داوطلب می بایست آزمون خود را تحلیل کرده و علت کم بودن ترازهای دروس را دریابد تا بتواند آن را جبران کند. برای مثال اگر مشکل علمی بوده باشد درسنامه را می توان دوباره مرور کرد یا منبع آن را تغییر داد، تست و تمرین بیش تری حل کرده تا در مباحث محاسباتی قوی تر عمل کند.

دو نکته برای جلوگیری از افت تراز و ثابت ماندن تراز های پایین

در انتها اجازه دهید با بیان 2 نکته ی کلیدی و مهم، این مبحث را به پایان ببریم:

نکته 1) تحلیل آزمون ، بالانس کردن دروس و توجه داشتن به سرفصل های آزمون های پیش رو بسیار مهم است.

نکته 2) دست یافتن به درصد تراز خوب در رتبه یک روند تدریجی بوده و به کار خوب و صبر و کیفیت مطالعه داوطلب بستگی دارد.

همچنین شما می توانید با مراجعه به پست برنامه ریزی برای کنکور 1401 نکات لازم برای برنامه ریزی بیاموزید. از این که با ما همراه بودید بسیار سپاسگزاریم.

مشاوره پیشنهادی : چگونه افت تراز نداشته باشیم ؟

توضیحات تکمیلی استاد علیرضا افشار در مورد مطالعه در راهکار عدم پیشرفت تراز آزمون را در سایت اصلی ما به آدرس زیر ببینید :

www.AlirezaAfshar.org

مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی و حضوری کنکور (خصوصی)
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)
برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید
عضویت در سایت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
مشاوره استاد علیرضا افشار یکشنبه 26 دی 1400 زمان : 19:46 نظرات (0)
بازدید : 287

خیلی از داوطلبین به علت های مختلفی اعم از داشتن برادر یا خواهر کوچکتر یا محصل، عدم وجود فضای ساکت در خانه، عدم داشتن اتاق شخصی و هزاران دلیل دیگر نمی توانند آنچنان که باید بر روی درس خواندن خود تمرکز کنند و در افزایش تمرکز حواس و کیفیت مطالعه به مشکل بر میخورند. پس در این مواقع یا به سراغ کتابخانه های سطح شهر می روند و یا به دنبال پانسیون هایی می گردند تا بتوانند در آنجا برای کنکور سراسری آماده شوند. در این مقاله ما می خواهیم مطالعه داوطلب کنکور سراسری در کتابخانه و پانسیون ها را با هم بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.

آیا باید حتما به کتابخانه ها و پانسیون ها برویم؟

سوال مهم این است که در خانه درس بخوانیم یا کتابخانه؟ در جواب این سوال میتوان گفت با توجه به کاهش شرایط وخیم ویروس کرونا و واکسنیاسیون همگانی و اهمیت کتابخانه ها و پانسیون ها برای داوطلبان، افراد می توانند از این فضاها استفاده کنند. اما در حالت کلی باید گفت که نباید فقط به فضای مطالعاتی کتابخانه ها و پانسیون ها عادت کنید کما که از ابتدای شیوع ویروس کرونا بسیاری از داوطلبان به علت بسته شدن این مراکز و عادت داشتن به محیط مطالعه ی آن ها حدود یک الی دو ماهی خود را درگیر با فضای مطالعاتی جدیدشان دیده اند. پس افراد باید بدانند که  بر حسب احتمالات و اتفاقات آتی نباید صرفاً به مطالعه در این فضاها عادت داشته باشند.

آیا باید تمامی دروس را به کتابخانه و پانسیون انتقال داد؟

پیشنهاد می شود برخی دروس ساده تر مانند ادبیات و دین زندگی و یا حل تست و کوئیز های کنکوری را به محیط منزل انتقال داده تا به شرایط مطالعاتی در فضاهای دیگر نیز عادت داشته باشید. این عادت به شرایط و فضاهای دیگر در خیلی از مواقع که فرصت یا امکان مطالعه در محیط های استاندارد مانند کتابخانه یا پانسیون را ندارید به کمک شما خواهد آمد.

در کتابخانه خودتان باشید و درس خواندن خود را به رخ کسی نکشید

هنگام رفتن به محیط کتابخانه خودتان باشید و همه چیز را راحت بگیرید. این یعنی برای نمایش و اصطلاحاً ادای درس خواندن را درآوردن به آن جا نروید. نحوه ی مطالعه ی خود را در اینگونه محیط ها با دیگران مقایسه نکنید و فقط روی کار خودتان تمرکز داشته باشید. حتی اگر نیاز به استراحت و رفع خستگی دارید این کار را خارج از محیط مطالعه انجام دهید در مطلب جدا گانه به بررسی کامل استراحت در سال کنکور پرداخته ایم که میتوانید از آن استفاده کنید.

کتابخانه و پانسیون جای درس خواندن و مطالعه است نه گردهم آیی دوستانه

برای موارد مختلف مانند استراحت، رفع اشکال درسی و گپ زدن با افراد کتابخانه گروه تشکیل ندهید و خود را درگیر معاشرت با دیگران نکنید. سعی کنید فقط تمرکز خود را روی مطالعه بگذارید و اگر نیاز به حل مشکل یا هر گونه گفتگوی دیگری با فردی داشتید آن را به زمان دیگری موکول نمایید.

رقابت درسی در سال کنکور آداب و رسوم خاص خود را دارد و با گپ زدن و از دست دادن زمان متفاوت است.

از مقایسه کردن خود با دیگران بپرهیزید و تقلید نکنید

هنگام حضور در این محیط ها خود را با دیگران مقایسه ی منفی نکنید زیرا راهی که دیگری پیموده بسیار با شما متفاوت و شرایط و پایه ی درسی یا ساعات مطالعه کنکور هر فرد با دیگران فرق دارد. همچنین با دیدن منابع مختلف در دست دیگران تقلید نکرده و فقط روی کار خودتان متمرکز شوید. تمرکز و باور داشتن به برنامه ی خودتان یکی از مهم ترین رمز های موفقیت در کنکور سراسری می باشد.

اگر می خواهید مطالعه کنید با تمام توان و تمرکزتان این کار را انجام دهید

کنکور کاری است علمی که موفقیت در آن نیز کار کردن و تلاش هدفمند را می طلبد. پس اگر در محیط کتابخانه به مطالعه می پردازید باید با تمام قوا تلاش کنید.

در انتها به یاد داشته باشید که برای مطالعه مکان و فضای ثابت در نظر نگرفته تا با دیگر محیط ها بتوانید براحتی انس بگیرید. تنوع درسی را نیز در مطالعه ی دروس رعایت کنید و در صورت وجود شرایط سمی و حاشیه ای از آن محیط فاصله بگیرید و به حرف دیگران توجه نکنید .

یادتان باشد منزل و کتابخانه فرقی ندارد و شما اگر در هر کدام از این مکان ها شرایط لازم و ایده آل را دارید، در همان مکان به مطالعه بپردازید و از تغییر بی مورد و مدام مکان مطالعه ی خود اجتناب کنید. راز موفقیت به تکرار و تمرین وابسته است و اگر مدام مکان مطالعه ی خود را تغییر دهید مغزتان دیرتر به این تکرار عادت می کند و به همین علت بازدهی کمتری خواهد داشت.

مشاوره پیشنهادی: فاکتورهای انتخاب پانسیون مطالعاتی کنکور(نوروز ۱۴۰۱)

از اینکه با ما همراه بودید بسیار سپاسگزاریم.

ویدیو استاد علیرضا افشار در مورد مطالعه در پانسیون و کتابخانه را در سایت اصلی ما به آدرس زیر ببینید :

www.AlirezaAfshar.org

مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی و حضوری کنکور (خصوصی)
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)
برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید
عضویت در سایت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
مشاوره استاد علیرضا افشار یکشنبه 26 دی 1400 زمان : 19:31 نظرات (0)
بازدید : 235

یکی از سوالاتی که هرساله با نزدیک شدن به زمان امتحانات دی ماه در سال کنکور از ما بسیار پرسیده می شود این است که در خلال امتحانات نوبت اول در دی ماه اگر شروع از صفر باشیم چه نوع برنامه و چه نوع کاری به ما کمک بیشتری می کند؟ آیا فقط باید دوازدهم را مطالعه کنیم یا امتحانات را به کل کنار بگذاریم و یک برنامه شروع از صفر از پایه را استارت بزنیم؟ در این مقاله قصد داریم پیرامون این موضوعات صحبت کنیم. هر چند بیشتر توصیه می شود تا بهترین استفاده ازتابستان برای کنکور کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید اما باز هم هیچوقت برای شروع کردن دیر نیست.

شروع صفر مطالعه ی کنکور سراسری از پایه ی دوازدهم

در دی ماه که فصل امتحانات ترم اول است دو دسته داوطلب کنکوری که قصد دارند تازه مطالعه برای کنکورسراسری را شروع کنند خواهیم داشت:

1) داوطلبان فارغ التحصیل که این داوطلبان می توانند با مراجعه به مقالات و ویدیوهای قبلی ما مانند مطلب  برنامه 50 روزه کنکور طی یک زنجیره مطالعاتی مناسب از دروس پایه یا دوازدهم شروع کنند و محدودیتی از نظر مطالعه پایه یا دوازدهم ندارند.

2) دانش آموزان دوازدهمی که این دانش آموزان به علت شرکت در امتحانات دی ماه باید امتحانات نیمسال اول کنکور را اولویت اول خود قرار دهند و درس خواندن طبق زنجیره مطالعاتی و خارج از برنامه امتحانات به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

چگونه باید در زمان امتحانات دی ماه برای کنکور سراسری مطالعه کنیم؟

یک دانش آموز دوازدهمی باید در ابتدا دروس دوازدهم را با هدف پاس کردن به صورت تشریحی مطالعه کند سپس تا هر جا که تسلط و زمانش اجازه داد به حل تست بپردازد. مثلا 5 درس دینی دوازدهم را به طور کامل به صورت تشریحی مطالعه کند سپس جمع بندی نیمسال اول کنکور را در قالب چند درس از دوازدهم را به صورت تستی انجام دهد.

چگونه باید در زمان امتحانات دی ماه درس شیمی را مطالعه نمود؟

در درس شیمی، دو فصل اسید و باز و الکتروشیمی را در ابتدا به صورت تشریحی مطالعه کند سپس به حل نمونه سوالات امتحانات نهایی مدارس مختلف بپردازد و به قالب و نحوه طرح سوال از هر مبحث دقت کند. در سوالات مسائل هم قالب سوالات کاملا روتین و مشخص است.

اگر دانش آموزی زمان اضافه داشت و قصد تستی کار کردن داشت بهتر است در این درس سراغ حل تست از اسید و باز و الکتروشیمی نرود چون هم پیچیده اند و هم پیش نیازهایی از دروس پایه دارند. پس بهتر است از دروس پایه به عنوان مثال از فصل ساختار اتم به حل تست بپردازند.

نحوه ی مطالعه ی دروس عربی و ادبیات در امتحانات دی ماه چگونه باید باشد؟

در درس عربی روی واژگان، ترجمه دروس و قواعد روان تر زمان بگذارد که خیالش از پاس کردن این درس راحت باشد و برای کار تستی از نکات ترجمه و تجزیه اسم حل تست انجام دهد.

در درس ادبیات فارسی بعد از مطالعه تشریحی تمام دروس شروع به زدن تست از مباحث قرابت و لغت کند و مبحث آرایه را از صفر شروع به یادگیری کند.

برای آشنایی بیشتر با روش مطالعه ی دروس عمومی حتما به مطلب روش مطالعه دروس عمومی کنکور مراجعه کنید.

درس فیزیک را چگونه باید مطالعه کرد تا هم در امتحانات نمره قبولی آورد و هم برای کنکور سراسری مناسب باشد؟

در درس فیزیک، حرکت، دینامیک و بخشی از نوسان را به صورت تشریحی مطالعه کند و بعد از حل حداقل 2 نمونه سوال و مطمئن بودن از پاس شدن شروع به حل تست از حرکت شناسی کند.

تست زنی پایه ی دوازدهم در زمان امتحانات ترم اول چگونه باشد؟

یک نکته بسیار مهم این است که در دی ماه باید هدف اول فرد این باشد که در فرجه هر امتحان با افزایش تمرکز حواس و کیفیت مطالعه به مطالعه روی همان امتحان بپردازد و حل تست حتی در حد خیلی کم را فراموش نکند. در برخی از دروس مثل فلسفه، شیمی، ریاضی و زیست شناسی بهتر است حل تست هم از پایه و هم از دوازدهم صورت بگیرد. دانش آموزانی که اوضاع درسی مناسبی دارند می توانند هم از پایه و هم از دوازدهم حل تست انجام دهند. به عنوان مثال اگر فرجه امتحان زیست شناسی 3 روز می باشد می تواند هم 4 فصل از دوازدهم و هم 7 فصل از زیست دهم را با تست جمع کند.

دانش آموزی که اوضاع متوسطی دارد باید تمام تمرکزش را فقط بر روی دوازدهم بگذارد و آن را با حل تست جمع کند. دانش آموزی که از صفر شروع می کند باید بعد از مطالعه کامل دوازدهم به صورت تشریحی در حد یکی دو قسمت از دوازدهم را با حل تست جمع کند. برای مطالعه از صفر شما نیاز به یک برنامه فشرده خوانی دارید تا به شما برای مطالعه بیشتر و مفیدتر کمک کند.

آیا می توان برای مطالعه کنکور سراسری از امتحانات دی ماه گذشت؟

من به عنوان یک مشاور به هیچ عنوان با تنبلی، نمره نیاوردن، پاس نشدن در امتحانات دی ماه، غیبت کردن در امتحانات و سفید تحویل دادن برگه امتحانی موافق نیستم چون برای قبولی در سال دوازدهم نمره سال که جمع مستمر ترم اول، امتحانات ترم اول، مستمر ترم دوم و امتحانات ترم دوم است حائز اهمیت است و اگر فردی در امتحانات ترم اول نمره زیر 10 کسب کند مجبور است در ترم دوم که مصادف است با زمان جمع بندی کنکور، جبران کند که کار بسیار دشواری است. این مشکل را در مطلب کامل گرایی یا کمال گرایی در سال کنکور به طوری ریشه ای بررسی کرده ایم.

از اینکه ما را همراهی کردید بسیار سپاس گزاریم.

ویدیو توضیحات استاد علیرضا افشار در مورد شروع صفر کنکور با وجود امتحانات دی ماه را در سایت اصلی ما به آدرس زیر ببینید :

www.AlirezaAfshar.org

مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی و حضوری کنکور (خصوصی)
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)

برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید
عضویت در سایت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
بازدید : 169

 تعداد مناسب کلاس های آنلاین و فیلم های آموزشی در پروسه ی کنکور سراسری

با توجه به داغ بودن بازار اینگونه فیلم‌ها و تبلیغات گسترده‌ی آن بسیاری از داوطلبان آزمون کنکور بر این اندیشه و باورند که بدون استفاده از آن‌ها همه چیز را از دست داده و بازنده‌اند علی الخصوص داوطلبان مناطق محروم که در این مقاله میخواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم.

گرچه در گذشته نیز منابع آموزشی را با یکدیگر مقایسه کرده بودیم که برای دیدن آن میتوانید به مطلب مقایسه بین کلاس حضوری و کلاس آنلاین و dvd کنکور مراجعه کنید.

آیا واقعا فیلم‌ ها و کلاس‌های کنکوری نیاز اساسی برای موفقیت کنکور هستند؟

برای پاسخ به این پرسش می‌بایست گفت که این منابع درکل مفید هستند اما با ذکر چند نکته می‌توان روش‌های استفاده از آن ها را برای رسیدن به نتیجه و عدم افراط در مشاهده‌ی آن‌ها نام برد. همچنین در حضور یا عدم حضور در کلاس‌های آنلاین می‌توانید خیلی بیشتر در این مورد اطلاعات کسب کنید.

برای چند درس می‌توان از اینگونه فیلم‌های آموزشی استفاده کرد؟

باتوجه به تعصب تمامی اساتید چه در دروس تخصصی و چه دروس عمومی بر روی مطالب و مباحث درسی که در آن تدریس می‌کنند می‌بایست گفت که اگر هر شخصی تمام پکیج‌ ها و فیلم‌ های آموزشی هر مؤسسه را تهیه کند در24  ساعت شبانه روز که هیچ اگر 34 ساعت هم زمان در اختیار داشته باشد فرصت نخواهد کرد که تمامی آن‌ها را مشاهده کند.

در این بین یک داوطلب کنکوری که سال دوازدهمی نیز بوده با شرایط درس و مدرسه و آزمون‌ها قطعاً نخواهد توانست  تمامی این فیلم‌ها و مطالب گفته شده در آن‌ها را مشاهده کند.

چند درصد از تکنیک‌هایی که در دی وی دی های آموزشی وجود دارد اختصاصی و چند درصد آن رایج و عمومی است؟         

تمامی تست‌های هر مبحث با تکنیکی که اساتید می‌گویند حل نشده و گاهی اوقات به علت جلب توجه این اساتید به تکنیک و روش تدریس خود، داوطلب را از حل سؤالات تألیفی دیگر منابع منع می‌کنند. درحالی که در سال‌ های اخیر سؤالات کنکور سراسری بسیار متفاوت و تألیفی تر از گذشته شده است؛ البته جای هیچ نگرانی نیست و نیاز نیست که برای درباره رسیدن به نتیجه عالی افکار منفی کنکور را بهمراه داشته باشید .

اکثر داوطلبانی که به سمت این فیلم‌های آموزشی می‌روند یا در اوایل سال تحصیلی قرار دارند و یا در درس مورد نظر بسیار ضعیف هستند. اغلب اساتید فقط به درس و آموزش خود بها داده و با دادن تمرین‌های بسیار به این نکته که داوطلب چند درس را باید مطالعه کند توجه نخواهند کرد.

حتی اگر قصد استفاده از دی وی دی های آموزشی را دارید حتما به مطلب نکات مهم در انتخاب دی وی دی های آموزشی کنکور مراجعه کنید.

به سرعت پیش روی در کلاس های آنلاین کنکور دقت کنید

اغلب اوقات تدریس در اینگونه کلاس‌های آنلاین بسیار کندتر از روند ماه‌ هایی است که دارد می گذرد برای مثال عمدتا اساتید درس فیزیک در ماه‌ های آبان و آذر فقط مباحث حرکت و دینامیک را تدریس کرده اند در حالی که تا آخر آذر ماه می‌بایست نیم سال اول تمام شده باشد و داوطلب به مرور مباحث و دروس نیمسال اول کنکور بپردازد.

البته نیم سال اول به این معنا نیست که 50 درصد مباحث کنکور درس داده شده باشد بلکه می بایست بالای 70 درصد از درس مورد نظر آموزش داده شده باشد زیرا یک داوطلب قوی نباید تا شب کنکور برای آموزش وقت بگذارد و از اردیبهشت ماه جامع ها را آغاز می کند. به علت طولانی بودن مباحث آموزشی در برخی فیلم های آموزشی با وجود رضایت داوطلبان از نحوه ی تدریس آنها در نهایت دچار ضرر خواهند شد. زیرا حداقل می بایست 2 برابر زمان آموزش برای فیلم داوطلب به حل تست و تمرین اختصاص دهد.

نکته: اغلب ایده هایی که اساتید در فیلم های آموزشی برای حل سؤالات استفاده می کنند سر جلسه‌ی کنکور سراسری به ذهن داوطلب خطور نخواهد کرد و باید قبل از آن به انواع تکنیک تست زنی کنکور توجه شود.

کم تسلطی و عدم مرور، اصلی ترین مشکل داوطلب

یکی از مشکلاتی که داوطلبان در این بین برخورد خواهند داشت این است که به علت کم تسلطی و عدم حل سؤالات کافی سر جلسه ی کنکور با سؤالات آشنا هستند اما ایده‌ی حل سؤال را به خاطر نخواهند داشت. یکی از دیگر مشکلات فیلم‌های آموزشی عدم بازگشت اساتید روی مباحث و مطالب آموزشی داده شده در گذشته است زیرا حل تست و تمرین پوششی از موارد مهم برای یادآوری و عدم فراموش کردن مطالب گذشته است.

تعداد مناسب کلاس و فیلم آموزشی

یک فارغ التحصیل کنکوری در بهترین حالت حداکثر 4 درس و هر داوطلب کنکوری که محصل نیز باشد در بالاترین حالت می‌تواند در حداکثر 2 درس از این کلاس ها شرکت کند. و اگر داوطلب تمایل دارد از کلاس‌های بیشتر استفاده کند می تواند در دوران جمع بندی، نکته و تست و دوران مرور اینکار را انجام دهد.

البته برای کلاس های نکته و تست نیز باید دقت کافی داشته باشید که در مطلب راهنمای انتخاب بهترین کلاس های جمع بندی نکته و تست به طور کامل بررسی شده است.

تمرین مهمترین بخش موفقیت در کنکور است

استفاده از کلاس های آموزشی آنلاین مفید است اما در صورتی که داوطلب درگیر این کلاس و آن کلاس نشده و یا یک نمونه از کلاس‌ های آموزشی را آغاز کرده و آموزش را ادامه دهد. زیرا فقط حل تمرین و تست زنی کنکور در کنار تمامی آموزش ها شخص را به موفقیت می‌رساند. حتی کم و کاستی ها و ایرادات آموزش اساتید در حل تست و تمرین درآمده و تسلط داوطلب بر مباحث بیش تر خواهد شد.

 توجه: در ابتدا درسنامه ی کتاب های کمک درسی برای آموزش و در مرحله ی بعدی در صورت عدم یادگیری آن ها استفاده از فیلم های آموزشی راه گشا خواهد بود. در صورت عدم تسلط بر مباحثی خاص می توان فقط از آموزش و فیلم همان مبحث استفاده کرد.

مهمترین اشتباهات رایج در کلاس‌های آنلاین چیست؟

بدترین کار مشاهده ی فیلم های آموزشی و عدم حل تست پشت بند آن خواهد بود. همانگونه که داوطلبان دیگری نیزبوده‌اند که در گذشته با خرید همه ی این آموزش ها نتوانستند موفق شوند پس تو آنی باش که باتوجه به نیاز خود و هنگام مواجه با مشکلی خاص از این آموزش ها استفاده می کند.

مشاوره پیشنهادی : بهترین منابع و طرح درس برای استارت کنکور

ویدیو توضیحات تکمیلی علیرضا افشار در این مورد را در سایت اصلی ما به آدرس زیر ببینید :

www.AlirezaAfshar.org

مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی و حضوری کنکور (خصوصی)
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)

برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید
عضویت در سایت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
بازدید : 229

معرفی منابع دروس عمومی کنکور تجربی 1401

یکی از بخش هایی که داوطلبین می توانند با تلاش و کوشش از سایرین پیش بیفتند دروس عمومی است. هر چند در این برهه از سال دیگر تب و تاب خرید منابع کمتر شده است اما باز هم افرادی هستند که با وسواس منابع درگیر هستند. در این مقاله قصد داریم با بررسی منابع موجود در بازار به این افراد کمک کنیم.


بهترین منابع درس دین و زندگی کدامند؟

در این درس متن کتاب درسی برای حفظیات بسیار مهم می باشد. 2 منبع خیلی سبز و گاج در این درس بسیار پرفروش و پرطرفدار هستند. اگر اوضاع فرد در دروس اختصاصی خوب بود و زمان کافی داشت می تواند بعد از مطالعه خیلی سبز یا گاج برای حل تست بیشتر و تسلط بهتر سراغ سفیر خرد برود. در این درس راحت تر می توان به نسبت بقیه دروس درصد عالی کسب کرد.

زنجیره مطالعاتی درس دین و زندگی

در درس دینی، ارتباط بین تیترها، آیات و احادیث با هم بسیار مهم می باشد مثلا این تیتر مربوط به چه آیه ای است یا این آیه در چه حدیثی آمده است و در کل این ها با هم چه قرابتی دارند.


منابع درس زبان خارجه، یکی از بزرگترین مشکلات بعضی از داوطلبین

کتاب گاج نقره ای آموزش های بسیار خوبی دارد. اما در کل در این درس فقط برای گرامر به آموزش نیاز می باشد. برای لغات باید با حل تست و مطالعه، دایره واژگان را بالا برد. حتی اگر در حل تست های واژگان مشکل هست می توان گزینه صحیح را با پاسخ کلیدی پیدا کرد. سپس آن را در جمله قرار داد و جمله را ترجمه کرد. بعد از آن ترجمه پاسخنامه تشریحی را با ترجمه خود مقایسه کرد.

برای سطوح بالاتر هم می توان از مبتکران و خیلی سبز در این درس استفاده کرد.

زنجیره مطالعاتی درس زبان انگلیسی

در این درس پیشنهاد من برای افرادی که پایه ضعیفی دارند مطالعه واژگان هفتم، هشتم و نهم است. بعد از آن هم بررسی سوالات تشریحی کتاب درسی می تواند بهترین کاری باشد که به این افراد پیشنهاد می شود. در این درس هنگام مطالعه به کاربرد واژگان در جمله باید دقت کرد و در تحلیل آزمون باید به ترجمه دقیق پاسخ های تشریحی هر جمله نهایت دقت را داشت .


با کدام منابع می توان در درس ادبیات بهترین نتیجه را گرفت؟

این درس 2 ماهیت درس به درس و مبحثی دارد. اگر داوطلب دهم یا یازدهم هستید پیشنهاد ما مطالعه درس به درس است که کتاب سیر تا پیاز گاج عالی می باشد .اما در کل در بحث کنکور ماهیت مبحثی است که بسیار مهم است.

در این درس افرادی که در مطالعه مبحثی مشکل دارند و نیاز به آموزش بیشتری دارند می توانند از نشر دریافت استفاده کنند. افرادی که وضعیت بهتری دارند می توانند از هفت خان خیلی سبز استفاده کنند. بعد از آموزش و تست اولیه می توان برای کار بیشتر و تکمیلی از نشرالگو استفاده کرد.

زنجیره مطالعاتی درس ادبیات فارسی

در ادبیات بهتر است با قرابت و لغت شروع کنیم سپس به سراغ آرایه ها برویم. برای مبحث املا، فهمیدن معنی شعر و حل تست های قرابت و آرایه باید معنی واژگان قوی داشت. مبحث زبان فارسی هم به علت سنگین بودن جزو اولویت های اولیه مطالعه فرد نیست؛ در مدیریت آزمون هم ابتدا سوالات قرابت و لغات و آرایه را برای هر درس حل کنید .

نکته: تاریخ ادبیات هم ماهیت حفظی و فرار دارد و بهتر است از ابتدا با آن شروع نکرد.

در این درس در صورت ضعیف بودن، شعرها و متون قدیمی مثل شاهنامه فردوسی را در کنار سیر تا پیاز باید کار کرد تا دایره واژگان ما افزایش پیدا کند. بعد از آن سراغ تست قرابت می رویم. در مبحث آرایه، آرایه های مهم مثل تشبیه، استعاره، مجاز، ایهام، تضاد، پارادوکس، حسن تعلیل، حس آمیزی، مراعات نظیر، واج آرایی، اسلوب معادله، کنایه، تلمیح، تضمین، سجع و جناس را باید کار کرد و سپس سراغ ترکیبی تر خواندن و تست زدن رفت.


بهترین منبع درس عربی، درسی که خیلی از داوطلبین از آن می ترسند

این درس هم مانند ادبیات 2 ماهیت درس به درس و مبحثی دارد که در بحث کنکور ماهیت مبحثی آن بسیار مهم است و فرد باید بیشتر توان و انرژی خود را برای کار مبحثی قرار دهد. اگر فرد دانش آموز یازدهم می باشد باید سیر تا پیاز عربی دهم را با سیر تا پیاز عربی یازدهم مطالعه کند چون عربی دهم به عربی یازدهم مرتبط است و پیش نیاز آن می باشد. وسواس در مطالعه کنکور عربی و دوری از تست عامل کم تسلطی در این درس است.

در کل در این درس برای درس به درس خواندن سیر تا پیاز مناسب می باشد. برای شروع مبحثی خواندن هم کتابهای خیلی سبز و گاج میکرو گزینه های مناسبی می باشند. در درجه بعدی برای سطوح بالاتر می توان از نردبان خیلی سبز برای کار تکمیلی و حل تست های سنگین تر استفاده کرد.

زنجیره مطالعاتی درس عربی

در عربی باید به ترتیب به مطالعه تجزیه فعل، تجزیه اسم، ترجمه و ساختار جمله پرداخت. مثلا برای تجزیه فعل، درس 1 سال دهم (انواع فعل)، درس 3 و 4 دهم (باب مجرد و مزید)، درس 6 سال دهم (معلوم و مجهول) و مبحث اعراب ها که در سال یازدهم است را باید مطالعه کرد.

به طور کلی دروس عمومی را باید چگونه یاد گرفت؟

در دروس عمومی هم مانند دروس اختصاصی باید حل تست فراوان داشت. متن کتاب درسی به جز درس دینی خیلی مهم نمی باشد. هیچ کدام از دروس عمومی را کنار نگذاریم و با رعایت اصول روش مطالعه دروس عمومی کنکور و به صورت زنجیره وار و مبحثی این دروس را پیش ببریم. برای تست زنی هم بهترین راه حل انجام پیش آزمون است که ما در سایت چند پیش آزمون دروس عمومی را برای شما آماده کردیم تا علاوه بر محک زدن خود، در یادگیری مطالب هم کمک شایانی به شما کند.

مشاوره پیشنهادی : شروع صفر کنکور1401 از دی

ویدیو توضیحات تکمیلی علیرضا افشار در مورد منابع دروس عمومی کنکور تجربی را در سایت اصلی ما به آدرس زیر ببینید :

www.AlirezaAfshar.org

مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی و حضوری کنکور (خصوصی)
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)

برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید
عضویت در سایت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
بازدید : 447

آیا ممکن است کنکور 1402 حذف شود؟

باز هم مثل چند سال اخیر اخباری مبنی بر حذف کنکور سراسری، حذف تأثیر معدل داوطلب، برگزار کردن دروس عمومی و تخصصی به صورت جداگانه و در کل تغییراتی که باعث شده ذهن دانش آموز را دچار چالش و اضطراب کند. اما در نهایت آگاهی به این تغییرات و کارهایی که شخص می تواند انجام دهد بسیار مهم است.

با توجه به قطعی شدن حدود قانون نهایی کنکور سراسری چند ماه قبل از برگزاری خود آن آزمون، نمی توان از الآن برای سال 1402 پیش بینی قطعی داشت مگر آنکه پیشنهادها و مصوبات گفته شده توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای پذیرش دانشجو یا کمیسیون آموزش مجلس یکپارچه شده تا بتوان در این باره به یک نقشه ی راه مطمئن دست یافت. اما از دید من مشاور بنا به علت های شفاف و واضح، کنکور سراسری نه تنها در سال 1402 بلکه تا سال 1410 هم برگزار خواهد شد.

آیا ممکن است کنکور سراسری به زودی حذف شود؟

جواب کوتاه به این سوال “خیر” است. زیرا با توجه به تمایلات دانش آموزان و خانواده های آن ها بعد از سال متوسطه ی اول برای رشته های نظری باعث شده رقابت زیادی بین دانش آموزان در این باره به وجود بیاید. همچنین به علت کمبود کیفی و سطح علمی دانشگاه ها باید این واقعیت را پذیرفت که در این باره مشکلات بسیار زیادی وجود دارد. پس تا زمانیکه تعداد دانشگاه های خوب با صندلی های مناسب در کشور موجود نباشد رقابت بر سر این موارد وجود خواهد داشت.

کمبود صندلی در دانشگاه های سراسری باعث بروز چه مشکلاتی شده است؟

اثرات عدم وجود تعداد جایگاه ها و صندلی های کافی برای دانش آموزان رشته های نظری و کم شدن تمایلات داوطلبان به پذیرش در دانشگاه های سطح ضعیف و متوسط باعث ایجاد صف بسیار طویل داوطلبان پشت کنکوری شده است.

با توجه به موارد گفته شده، تصور حذف کنکور یک تصور اشتباه خواهد بود. همچنین جایگزین کردن آن با معدل و نمره نهایی نیز منطقی نخواهد بود زیرا سؤالات نهایی فقط در سال دوازدهم و یا تصحیح اوراق دستی انجام شده و سؤالات کیفیت و استاندارد مناسب برای کنکور را ندارند.

آیا احتمال ایجاد تغییر در تاثیر معدل و 60 درصد شدن وجود دارد؟

احتمال افزایش تأثیر معدل در کنکورسال 1402 وجود دارد. اما چیزی که در این بین مهم است مقدار و نحوه ی تأثیر معدل است. یعنی اینکه تأثیر بصورت مستقیم و یا مثبت باشد. اگر تأثیر مثبت باشد اهمیت زیادی برای کارهای تشریحی و نمرات مدرسه نخواهد داشت. پس معدل سال آخر یعنی پایه دوازدهم می تواند برای سال کنکور سراسری ملاک اصلی باشد.

اگر تاثیر معدل مستقیم 60 درصدی هم باشد تاثیر کمی در رتبه های برتر و رشته های تاپ دارد و همچنان اولویت اول با درصدهای کنکور است پس نگران نباشید.

آیا دروس عمومی از کنکور سراسری ۱۴۰۲ حذف خواهند شد تاثیر دروس تخصصی افزایش می یابد؟

حذف کنکور در دروس عمومی نیز وجود نخواهد داشت. اما احتمال وجود دو یا چند کنکور از دید بنده وجود دارد و آن را می توان محتمل دانست. با توجه به وجود دروس عمومی مانند ادبیات و اندیشه اسلامی و معارف و یا زبان انگلیسی در دانشگاه ها، پس حذف آن در کنکور به نظر منطقی نخواهد آمد.

البته امکان افزایش تأثیر دروس اختصاصی معدل برای کنکور وجود دارد. یعنی ضرایب دروس بخواهد تغییر کند.

دو یا چند کنکوری شدن باعث چه مزایایی خواهد شد؟

 چند کنکوری شدن و پخش سؤالات نیز منطقی بنظر می آید زیرا استرس کنکور را کم خواهد کرد. همچنین امکان داشتن اولویت برای عده ای وجود نخواهد داشت مثلاً داوطلبانی که برای رشته ی خود در آزمون کنکور سراسری شرکت کنند نسبت به افراد تغییر رشته ای اولویتی نخواهند داشت و همین برای افرادی که در زمان کنکور متوجه علاقه ی خود به رشته ی دیگر شده اند و با برنامه ریزی منظم و تلاش مستمر برای کنکور مطالعه کردند بسیار مفید خواهد بود. زیرا می توانند به راحتی عقب ماندن خود را جبران نمایند.

نتیجه گیری اختصاصی علیرضا افشار

درکل از دید بنده و با توجه به گفته های سال های گذشته و نحوه تغییرات آن به نظر نمی رسد که با ساز و کارهای فعلی، کنکور حذف شود و یا جابه جایی های عجیب و غریب در آن به وجود بیاید. پس در هر صورت می بایست کار خود را به خوبی انجام داده و درگیر حاشیه ها و اخبارهای غیر معتبر نشوید. اخبار مرتبط و معتبر کنکور ۱۴۰۲ بعدی را میتوانید از بخش اخبار کنکور دریافت کنید.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. از اینکه با ما همراه بودید سپاس گزاریم.

ویدیو توضیحات علیرضا افشار در مورد تغییرات کنکور 1402 را در سایت اصلی ما به آدرس زیر ببینید :

www.AlirezaAfshar.org

مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی و حضوری کنکور (خصوصی)
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)

برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید
عضویت در سایت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
بازدید : 163

داوطلبانی که در سال کنکور خود حمایت خانواده را ندارند چه کنند؟ همه می‌دانیم که حمایت خانواده می‌تواند تاثیر شگرفی در روحیه داوطلب بگذارد. اما بعضی از خانواده‌ها از فرزند خود حمایت نمی‌کنند. در ادامه سعی می‌کنیم دلایل این عدم حمایت را باهم بررسی کنیم.

گرچه در مطلب چگونه در سال کنکور به حرف دیگران توجه نکنیم؟ راجب اطرافیان صحبت کردیم اما باید بدانیم همه ی دخالت ها از نوع منفی و دخالت نیست.

سابقه ی نه چندان خوب داوطلب برای خانواده خود که باعث نا امیدی آنها شده است

برای مثال اگر فرد در گذشته دانش آموز بازیگوشی بوده باشد نمی‌تواند از اطرافیان و خانواده ی خود انتظار و درخواست حمایت زود هنگام را داشته باشد. این طرز تفکر اشتباه است و خانواده باید بداند که هر انسانی قابل تغییر است و مهمترین وظایف یک خانواده کمک به ایجاد تغییر خوب و پشتیبانی از آن است.

پشت کنکوری ها با چند بار سابقه شکست

اگر قدمت و سابقه ی کنکور دادن داوطلب بیش تر از 2 مرتبه باشد باعث عدم اعتماد خانواده می‌شود در این هنگام کار برای شخص سخت تر خواهد شد. زیرا خانواده از شما درخواست این را دارند که با توجه به همه‌ی شرایط موجود و هزینه‌های مالی انجام شده برای کنکور در سال گذشته دیگر به دانشگاه بروید. این باعث بد سابقه شدن و بد قولی فرد می شود.

چگونه می‌توان شرایط را به نفع خود عوض کرد و کاری کرد دیگران به ما اعتماد کنند؟

اگر داوطلب از لحاظ فردی کاملاً تغییر کند، برای مثال از تلفن همراه کمتر استفاده کند، از ساعات خود به بهترین نحو ممکن برای مطالعه استفاده کرده و تلاش خود را به طور مستمر و مداوم ادامه دهد دیگر شرایط وی و نگاه اطرافیان نسبت به او با گذشته تفاوت خواهد داشت. مثلاً به هنگام مهمانی رفتن خانواده شما را درک خواهند کرد و حتی از زمان آن نیز برای شما می زنند و یا آن را کمتر می کنند. حتی هنگام مسافرت رفتن نیز شما را درک خواهند کرد. اکثر مواردی که شخص درس نمی‌خواند یا بر تغییر خود نمی‌ماند بخاطر تنبلی است. اگر شخص بتواند با راهکارهایی برای جلوگیری از تنبلی و درس خواندن و مطالعه برای کنکور با آن مقابله کند بسیار موفق خواهد بود.

مشکلات خانوادگی و اعضای آن باهم تاثیر زیادی در عدم آرامش داوطلب دارد

مسائل خانوادگی با شاخه‌های متنوع و متفاوت که شامل هر مسائلی اعم از رابطه‌ی بین پدر و مادر، مشکلات مالی و بیماری و دیگر شرایط است. که در این بین اگر کاری از دست شما  برنمی‌آید لطفاً همه چیز را به دیگران سپرده و با توکل برخدا به هدف خود بچسبید تا ترکش های این اتفاق کمتر به شما اصابت کند. حتی می توان دراین مواقع از اقوام دلسوز نیز کمک و راهنمایی بگیرید.

عدم حمایت مالی خانواده در سال کنکور برای داوطلب

این مورد به علت‌های متفاوت اعم از وضعیت مالی ضعیف و یا داشتن احساسی که این مدل و سبک هزینه کردن‌ها را خرج اضافه می‌پندارند و موارد دیگر به وجود می آید. در این هنگام بهتر است دیگر زمان و وقت را تلف نکرده و به مسیر خود را با کمک کم هزینه ترین راه برای موفقیت در کنکور ادامه دهید.

حتی در سایت خود بنده نیز یک آرشیو پرسش و پاسخ رایگان کنکور خوب 6 هزار سؤالی با دسته بندی موضوعی وجود دارد که می توان در باب موضوع مطالعه شده به دنبال سؤالات مرتبط با آن گشته و تمرین کنید. حتی بنده یک کانال تلگرام به ادرس soal_javab_ostad_afshar نیز دارم که حدود 10 هزار سؤال در آن موجود است. و یا حتی می توان از سؤالات آزمون های سالهای گذشته در اینترنت نیز استفاده کرد. در کل شرایط را بر خود سخت نگیرید و خود را نبازید. برای مثال شما می‌توانید مجموعه سوالات تشریحی و تستی برای سال دوازدهم را به راحتی و رایگان دریافت نمایید.

توجه: کنکور سراسری را خیلی پرخرج و پرهزینه تصور نکنید و یا اسیر تبلیغات مؤسسات گوناگون نشوید. این نکته گویای این مطلب است که حتی خیلی از رتبه های برتر از مناطق محروم و با حداقل منابع بوده اند.

در کل این خود داوطلب است که باید تصمیم بگیرد در هر شرایطی مطالعه کرده تا بعد ها افسوس گذشته و عدم تلاش های خود را نخورد. پیشنهاد آخر این است که در هر شرایطی کار خود را انجام دهید. چه شرایط درست شود و چه نشود که در این مواقع می‌توان گفت شما برنده اید. زیرا در یک موقعیت سخت پیروز شده اید. پس قدر این موفقیت خود را بهتر می دانید. منتظر روز ایده آل نباشید.

از اینکه ما را همراهی کردید سپاسگزاریم و امیدواریم بهترین نتایج برایتان رقم بخورد.

مشاوره پیشنهادی : وظایف اولیای کنکوریها چیست ؟

ویدیو توضیحات تکمیلی استاد افشار در مورد حمایت خانواده ها در کنکور را در سایت اصلی ما به آدرس زیر ببینید :

www.AlirezaAfshar.org

مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی و حضوری کنکور (خصوصی)
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)

برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید
عضویت در سایت
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد

تعداد صفحات : 123

درباره ما
Profile Pic
ثبت نام کنکور 1402 آغاز شد مشاوره خصوصی علیرضا افشار ۰۹۳۵۸۹۶۰۵۰۳ اولین سایت مشاوره ای حرفه ای در جهت گسترش عدالت آموزشی با ارائه جلسات آموزشی_مشاوره ای محتوا محور -کاملا رایگان و بدون تبلیغات؛ برای استفاده از همایش های انرژیک و مقالات آموزشی سایت از آرشیو 11 ساله کارگاه های استاد افشار دیدن فرمایید. _ مشاوره و برنامه ریزی تلفنی (تک جلسه،ماهیانه) ویژه ی کنکوریهای 140۳ و 1402 _ مشاوره تک جلسه حضوری (تهران و کرج) _ دعوت در همایش ها ، برنامه های آموزشگاه ها ، مدارس و ... جهت همانگی وقت تماس تلفنی و ثبت نام مشاوره ماهانه و همکاری در اجرای برنامه های آموزشی مدارس برترین مشاور پروازی کنکور ایران با بیشترین تعداد همایش ها و سمینارهای آموزشی در ۲۹ استان کشور منشی : واتساپ/ایتا 09358960503 www.alirezaafshar.org
اطلاعات کاربری
آرشیو
  • فروردين 1402
  • اسفند 1401
  • بهمن 1401
  • دی 1401
  • آذر 1401
  • آبان 1401
  • شهريور 1401
  • مرداد 1401
  • تير 1401
  • خرداد 1401
  • ارديبهشت 1401
  • فروردين 1401
  • اسفند 1400
  • بهمن 1400
  • دی 1400
  • آذر 1400
  • آبان 1400
  • مهر 1400
  • شهريور 1400
  • مرداد 1400
  • تير 1400
  • خرداد 1400
  • ارديبهشت 1400
  • فروردين 1400
  • اسفند 1399
  • بهمن 1399
  • دی 1399
  • آبان 1399
  • مهر 1399
  • شهريور 1399
  • مرداد 1399
  • تير 1399
  • خرداد 1399
  • ارديبهشت 1399
  • فروردين 1399
  • بهمن 1398
  • دی 1398
  • آذر 1398
  • مهر 1398
  • شهريور 1398
  • مرداد 1398
  • خرداد 1398
  • ارديبهشت 1398
  • فروردين 1398
  • اسفند 1397
  • ارديبهشت 1397
  • فروردين 1397
  • اسفند 1396
  • دی 1396
  • آذر 1396
  • مهر 1396
  • شهريور 1396
  • مرداد 1396
  • تير 1396
  • ارديبهشت 1396
  • اسفند 1395
  • آذر 1395
  • آبان 1395
  • مهر 1395
  • شهريور 1395
  • مرداد 1395
  • تير 1395
  • خرداد 1395
  • ارديبهشت 1395
  • فروردين 1395
  • اسفند 1394
  • بهمن 1394
  • دی 1394
  • آذر 1394
  • آبان 1394
  • مهر 1394
  • شهريور 1394
  • مرداد 1394
  • تير 1394
  • خرداد 1394
  • ارديبهشت 1394
  • فروردين 1394
  • اسفند 1393
  • بهمن 1393
  • دی 1393
  • آذر 1393
  • آبان 1393
  • مهر 1393
  • شهريور 1393
  • مرداد 1393
  • تير 1393
  • خرداد 1393
  • ارديبهشت 1393
  • فروردين 1393
  • اسفند 1392
  • بهمن 1392
  • دی 1392
  • آذر 1392
  • آبان 1392
  • مهر 1392
  • شهريور 1392
  • مرداد 1392
  • تير 1392
  • خرداد 1392
  • ارديبهشت 1392
  • فروردين 1392
  • اسفند 1391
  • بهمن 1391
  • دی 1391
  • آبان 1391
  • مهر 1391
  • شهريور 1391
  • مرداد 1391
  • تير 1391
  • خرداد 1391
  • ارديبهشت 1391
  • فروردين 1391
  • اسفند 1390
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 981
  • کل نظرات : 27216
  • افراد آنلاین : 16
  • تعداد اعضا : 11814
  • آی پی امروز : 470
  • آی پی دیروز : 620
  • بازدید امروز : 2,835
  • باردید دیروز : 3,130
  • گوگل امروز : 34
  • گوگل دیروز : 91
  • بازدید هفته : 34,334
  • بازدید ماه : 103,875
  • بازدید سال : 504,899
  • بازدید کلی : 14,138,983
  • حمایت از همایش ها

    برای تبادل لینک از

    انتهای صفحه و تبادل لینک

    هوشمند استفاده کنید و برای

    حمایت از مرکز مشاوره تحصیلی

    و استفاده هرچه بیشتر داوطلبان

    کنکور از کلاس های رایگان مشاور

    کنکور استاد علیرضا افشار،

    بنر ما را در سایت خود قرار دهید

    بنر 1 

    بنر 2 

    بنر 3


    بنرسایت مشاور کنکور 


    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    موبایل :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی :
     
    کد امنیتی
     
    بارگزاری مجدد