درس خواندن در ماه رمضان برای کنکور
یکی از مواقعی که ممکن است در درس خواندن داوطبین مشکل به وجود آورد ماه مبارک رمضان است. در ماه مبارک رمضان به علت روزه داری ممکن است داوطلب توان باقی روزهای سال را نداشته باشد. باید در این ماه با توجه به شرایط درس خواندن خودمان را معطوف کنیم. ما در این مقاله قصد داریم که تا با بررسی شرایط این ماه عزیز، روشی را توضیح دهیم که بیشترین بازده را برای درس خواندن داشته باشد. پس با ما همراه باشید.
ماه رمضان در سال 1401 مصادف شده است با فروردین و اردیبهشت که هر دو جز ماه های منتهی به کنکور هستند. پس شرایط برای داوطلبین حساس تر شده است. حال باید از این موقعیت به طرزی استفاده کرد که نه تنها برای داوطلب مشکلی به وجود نیاورد، بلکه حتی به او در پیشرفت در آزمون نیز کمک کند. حال اجازه دهید بهترین زمان مطالعه در ماه رمضان را با هم شرح دهیم.
بهترین زمان مطالعه در ماه رمضان چه زمانی است؟
شاید بتوان گفت بهترین زمان برای درس خواندن بعد از سحر است. یعنی وقتی داوطلب سحری خورد درس خواندن را شروع کند. ممکن است در 30 دقیقه اول بعد از سحری خوردن داوطلب خواب آلود شود اما بعد از گذر از آن زمان دیگر می تواند با افزایش تمرکز به درس خود بپردازد. اگر داوطلب درس خود را از سحر شروع کند تا ساعت دوازده الی یک می تواند به راحتی مطالعه کند. در این ساعت داوطلب به طور معمول نه گشنه است نه تشنه. علاوه بر این ها نیز به گفتگوی کاذب با خانواده نیز ندارد. گفت و گویی مانند نوع، زمان و مقداری که باید در ناهار میل کنند یا مواردی این چنینی. داوطلب می تواند به راحتی شش الی هفت ساعت مطالعه کند و در مجموع ساعت مطالعه کنکور خود را بالا ببرد.
ساعت خواب دانش آموزان در ماه رمضان
مغز انسان به طور خودکار بعد از بیدار شدن اعلام گرسنگی می کند. به همین علت سریعا گشنگی و تشنگی کاذب به سراغ داوطلب می آید. همین گرسنگی کاذب باعث می شود تا داوطلب نتواند به طور کامل روی مطالعه خود تمرکز کند. از طرفی فرد با بیدار شدن در ساعت 10 بد عادت شده و بعد از ماه رمضان به سختی می تواند به روتین زندگی خود بازگردد.
ساعت مطالعه داوطلبان کنکور در ماه رمضان؟
به طور میانگین می توان گفت که فرد از سحر تا اذان ظهر 6 ساعت، از اذان ظهر تا افطار که ذهن خسته است می تواند 2 ساعت به مطالعه مباحث آسان یا نگاه کردن به کلاس های آنلاین کنکور بپردازد و از افطار تا آخر شب هم 2 ساعت مطالعه مفید داشته باشد. یعنی فرد در ماه رمضان می تواند به راحتی مطالعه خود را تا 10 ساعت در روز افزایش دهد.
غذای کنکوری ها در ماه مبارک رمضان چگونه باید باشد؟
یکی از مواردی که اکثریت افراد اشتباه برداشت می کنند این است که هرچه بیشتر غذا بخوریم دیرتر گرسنه می شویم. فارغ از اینکه گرسنگی به مقدار غذای دریافتی بستگی ندارد. بلکه به مقدار کالری و ویتامینی که دریافت می کنیم وابسته است. به همین علت پیشنهاد می کنیم تا جای زیاد خوردن غذا، غذایی سالم و مقوی بخوریم تا علاوه بر جلوگیری از تحلیل انرژی به ما در تمرکزمان نیز کمک کند، همواره به تغذیه مناسب در سال کنکور اهمیت دهید.
نحوه برنامه ریزی روزانه داوطلبان کنکور در ماه رمضان؟
بهتر است دروس سخت تر را برای زمانی که ذهنمان آماده است یعنی از سحر تا اذان ظهر بگذاریم. بعد از اذان ظهر تا افطار دو ساعت مطالعه ی خود را به صورت پراکنده به کارهای ساده مانند کلاس آنلاین و غیره بگذرانیم و دو ساعت پایانی نیز بسته به نوع انرژی مان به مطالعه دروسی که خود فکر میکنیم بازده بهتری دارد بگذرانیم. در این صورت در این ده ساعت بهترین بازده ممکن برای موفقیت در کنکور را خواهیم گرفت.
آزمون جامع در ماه مبارک رمضان باید به چه طریق باشد؟
بهتر است که آزمون های جامع نیز مانند کنکور در ساعات اولیه ی صبح انجام شود و شرایطمان را با شرایط کنکور وفق دهیم. باید دقت کنیم که از خواب زیاد و هر نوع فرآیندی که به ما می تواند آزار برساند دوری کنیم.
اگر در ماه های پایانی کنکور و ایام ماه رمضان نیاز به اطلاعات بیشتری دارید میتوانید با هزینه ناچیز در طرح کلاس مشاوره بهار شرکت کنید.
سخن پایانی در مورد مطالعه کنکور روزه داران
هر چه کار سخت تر باشد پاداش لذت بخش تری خواهد داشت.
این عبارت خود گویای همه چیز است. اگر ما کار سخت تری انجام دهیم احتمال اینکه پاداش بهتری بگیریم بیشتر است. از طرفی رضایت درونی بیشتری نیز خواهیم داشت. مطالعه در ماه رمضان به سحر خیزی، کمتر کلنجار داشتن ، زمان مفیدتر داشتن و خیلی چیزهای دیگر به ما کمک می کند.
با این توصیه ها امیدوارم بتوانید بهترین نتیجه ممکن را کسب کنید. از اینکه با ما همراه بودید بسیار سپاس گزاریم.
مشاوره پیشنهادی : رفع خواب آلودگی در کنکوریها
توضیحات کامل استاد علیرضا افشار در مورد مطالعه و برنامه ریزی روزه داران در ماه رمضان را در سایت اصلی ما به ادرس زیر ببینید:
مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی و حضوری کنکور (خصوصی)
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)
برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید