در سال کنکور دی ماه زمان جمع بندی دروس نیمسال اول است و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چون یک جمعبندی عالی علاوه بر تثبیت دروس خوانده شده، انگیزه فرد را برای ادامه راه تأمین میکند.
عده ای از داوطلبان از تدریس اساتید خود جا مانده اند، عده ای علیرغم مطالعه خوب؛ قادر به کسب تراز بالا نشده اند، عده ای به علت نداشتن دوره و مرور خوب در به خاطر داشتن دروس مطالعه شده دچار شک و استرس شده اند و در مجموع کیفیت مطالعه کنکور آنها در ۶ ماه گذشته پایین بوده است.
در مقاله زیر سعی داریم پیرامون این مسائل بحث کنیم.
نداشتن وسواس و عجله در جمع بندی مطالب کنکور
عده ای از داوطلبان تردید دارند که آیا طی 40-50 روز آینده میتوانند یک جمعبندی خوب از دروس نیمسال اول داشته باشند و با آمادگی وارد ترم دوم شوند یا خیر.
به این داوطلبان باید گفت که عقب افتادگی 2 یا 3 ماهه را نمیتوان طی 2 هفته که برای جمع بندی زمان هست، جبران کرد؛ حتی برخث داوطلبان کنکور۹۹ شروع از سطح صفر هستند ، در نتیجه باید صبور باشند.
مطلب مرتبط: جبران عقب ماندگی از برنامه ی آزمون های آزمایشی
آفت های جمعبندی شتاب زده نیسمال اول کنکور
اگر داوطلبی بخواهد به بهانه جمع بندی و جبران تمام عقب افتادگی ها، سرعت جمع بندی مطالب را بالا ببرد، این امر باعث میشود که فرد بدون تسلط کامل، مباحث را پیش ببرد که این خود باعث کمالگرا شدن ، ریختن برنامه های عجیب و غریب و رویایی و در نتیجه بیشتر عقب افتادن فرد شود.
چون این برنامه ها قابل اجرا نیستند و اگر اجرا هم شوند بدون کیفیت خواهند بود.
مطلب پیشنهادی: چگونه با کیفیت درس بخوانیم؟
اولویت مطالعه در دوران جمع بندی نیمسال اول
در دوران جمع بندی فرد باید ابتدا دروس جامانده از برنامه آزمون، برنامه مشاور یا تدریس دبیر را مطالعه کند چون دبیر در ترم دوم مجدداً به تدریس این دروس نمیپردازد.
مطلب پیشنهادی: جمع بندی ترم اول کنکور
توجه به پیش نیازهای دروس در جمع بندی دی ماه
در جمع بندی نیمسال اول کنکور۹۹ فرد هنگام مطالعه قسمت های جامانده باید حواسش به دروس پیش نیاز هم باشد و در ابتدا آنها را مطالعه کند.
حل مجدد تستهای علامتدار کتاب تست و آزمون ها
در دوران جمعبندی، فرد باید تستهایی که قبلاً غلط زده بود و آنها را علامتدار کرده بود (چه تستهای کتاب تست چه تستهای آزمونها چه تست های کوییزهای ما) را مجدداً بررسی کند.
اگر قادر به پاسخگویی نبود ابتدا به پاسخنامه رجوع میکند، اگر باز هم در حل این تست مشکل داشت باید به درسنامه رجوع کند و آن قسمت را مجدداً مطالعه کند و بعد از آن به اندازه کافی از آن بخش تست کار کند تا مسلط شود.
مطلب پیشنهادی: شیوه صحیح تست زنی برای کنکور
بررسی دقیق منابع مطالعاتی ترم اول
گاهی فرد قصد دارد با شروع ترم دوم از یک منبع دیگر برای مباحث ترم 1 در کنار مباحث ترم 2 استفاده کند که بهترین کار این است که فرد منبع قبلی را به طور کامل بررسی کند، اگر تستی علامتدار بود مجدداً آن را حل کند یا اگر تستی از آن کتاب حل نشده باقی مانده بود، آنها را در دوران جمع بندی کار کند. یادتان باشد قرار نیست همه منابع تستی را کامل بزنید و یا همه تست ها را ۱۰۰٪ بلد باشید . شما همچنان ۶ ماه ارزشمند دیگر فرصت دارید ، پس استرس رتبه بد کنکور نداشته باشید .
مثل سوالات یک قدم تا 100 فیزیک گاج.
اگر تمامی این کارها انجام شد، فرد اجازه دارد برای حل تست پوششی در ترم 2 از منبع دیگری برای این مباحث استفاده کند.
مطالب پیشنهادی: بهترین روش مطالعه دروس برای کنکور 99
تکمیل خلاصه نویسی های کنکور
دی ماه زمان مناسبی برای تکمیل خلاصه نویسی های قبل و یا نوشتن خلاصه های جدید از مباحثی که تازه مسلط شده ایم میباشد.
تکمیل خلاصه نویسیها یعنی کم حجم کردن خلاصه های قبلی و پاک کردن خلاصه مباحثی که کاملاً بر آنها مسلط شده ایم.
برای نوشتن خلاصه های جدید طبق گفته های قبلی میتوان از حاشیه نویسی، نوت برداری، خط کشیدن، مارکدار کردن، تیپ بندی کردن، ساختن فلش کارت و… استفاده کرد.
مطلب پیشنهادی: آموزش خلاصه نویسی
خانه تکانی منابع کنکور
دوران جمع بندی زمان مناسبی برای بررسی منابع، حذف منابعی که در طول سال متوجه شدیم نمیتوانیم با آنها ارتباط برقرار کنیم و کنار گذاشتن منابع تکراری میباشد.
تعدد منابع کنکور باعث ایجاد فشار روانی و استرس کنکور میشود. علاوه بر منابع، اگر فرد احساس کرد حضور در کلاس استاد فایده چندانی ندارد باید آن را کنار بگذارد. چون در سال کنکور زمان بسیار اهمیت دارد و اگر از دست برود قابل جبران نیست.
مهارت آزمون دادن
دی ماه زمان مناسبی برای ارتقای مهارت های آزمون دادن میباشد.
داوطلبانی که عقب افتادگی کمی دارند، تست های علامتدار خود را به صورت تست های پوششی در طول سال کار کرده اند، خلاصهنویسی های خوبی انجام داده اند، آپدیت کردن خلاصه هایشان زمان کمی میخواهد ، در دی ماه زمان مناسبی برای تقویت کردن مهارت های آزمون دارند و باید بیشتر زمان خود را روی حل تستهای زماندار و ترکیبی بگذارند.
مطلب پیشنهادی: مدیریت آزمون (چیکار کنم در آزمون وقت کم نیارم)
برای تست های ترکیبی دو نوع ترکیب داریم:
1-ترکیب درون کتابی: تست هایی که شامل دروس مختلف، تیپهای مختلف سوال، گفتارهای مختلف زیست و … میباشد.
2-ترکیب درون درسی: تست های دروس مختلف را با هم حل کنید.
مشاوره ی خصوصی حضوری و تلفنی (کنکور۹۹ و ۱۴۰۰) مستقیم با استاد علیرضا افشار به دو صورت تک جلسه و ماهیانه با ارسال sms به شماره ی 09358960503