حداقل نمره مورد نیاز برای قبول شدن در امتحان نهایی
طبق خبر اعلام شده از طرف وزارت آموزش و پرورش، حداقل نمره برای قبولی هر درس در امتحانات نهایی دی ماه سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ ، نمره ۷ در امتحان کتبی در نظر گرفته شده است.
لذا دانش آموزان پایه های نهم و دوازدهم که امتحاناتشان به صورت نهایی برگزار می شود، می توانند با اطلاع از حداقل نمره برای قبولی در هر درس، برنامه ریزی دقیق تر و درستی برای شرکت در امتحانات نهایی دی ماه ۱۴۰۱ داشته باشند.
امسال نیز همانند سال های پیشین امتحانات نهایی دوازدهم به صورت کشوری و هماهنگ و هم زمان برگزار خواهد شد، با توجه به این موضوع دانش آموزان محصل در این پایه تحصیلی باید با برنامه ریزی مناسب و تلاش بیشتر خود را برای حضور در این امتحانات آماده کنند تا بتوانند به موقع فارغ التحصیل شده و وارد دانشگاه شوند.
مطابق قوانین تصویب شده در وزارت آموزش و پرورش ، دانش آموزان پایه دوازدهم برای ورود به دانشگاه های سراسر کشور، ابتدا باید در امتحانات نهایی دی ماه یا خرداد و شهریور، حداقل نمره را کسب نمایند تا بتوانند از مقطع دیپلم فارغ التحصیل شده و در دانشگاه ثبت نام نمایند.
با توجه به این قانون دانش آموزان پایه نهم نیز باید در امتحانات نهایی حداقل نمره را کسب نمایند تا موفق به قبولی در این دوره تحصیلی شوند و سپس به فکر انتخاب رشته پایه نهم به دهم باشند.
حداقل نمره برای قبولی در امتحانات نهایی پایه دوازدهم (خرداد، شهریور و دی ماه ۱۴۰۱-۱۴۰۲ )
فرقی ندارد دانش آموز در حال تحصیل باشید یا تصمیم به ترمیم معدل کنکور گرفته باشید،امتحان های نهایی خرداد، شهریور و دی ماه برای دانش آموزان بسیار حائز اهمیت می باشد، زیرا تنها با کسب حداقل نمره در این امتحانات می توانند به واسطه آزمون سراسری به دانشگاه ها وارد شوند، بنابراین دانش آموزان زمانی عنوان فارغ التحصیلی را به دست می آورند و اجازه ثبت نام در دانشگاه دارند که حداقل نمره قبولی را طبق قوانین وزارت آموزش و پرورش در امتحانات سراسری 1401-1402 کسب نمایند.
حداقل نمره قبولی در امتحان کتبی نهایی
همانطور که میدانید که نمره امتحان کتبی با نمره سالانه در کارنامه متفاوت است.
طبق خبر اعلام شده از سوی وزارت آموزش و پرورش، حداقل نمره برای قبولی در امتحانات نهایی پایه دوازدهم در خرداد، شهریور و دی ماه سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ برابر نمره ۷ در امتحان کتبی تعیین شده است.
بنابراین دانش آموزانی می توانند عنوان فارغ التحصیلی را به دست آورند که در امتحانات نهایی دوازدهم در دی ماه ۱۴۰۱-۱۴۰۲ موفق به کسب نمره ۷ و یا بالاتر شوند.
حداقل نمره قبولی سالانه در سال دوازدهم
دانش آموزان در کنار کسب حداقل نمره قبولی در امتحانات نهایی که برابر نمره هفت در امتحان کتبی است، باید دارای نمره سالانه ۱۰ و یا بالاتر نیز باشند، در غیر این صورت باید مجدد در امتحان نهایی دوازدهم شرکت نمایند.
لازم به ذکر است که این نمره سالانه از معدل نمره امتحان ترم اول دانش آموزان پایه دوازدهم و دو برابر نمره ترم دوم دانش آموزان این پایه تحصیلی به دست می آید که حتما باید این نمره بالای ۱۰ باشد تا دانش آموز قبول شود.
برای قبولی باید معدل نمره نیمسال اول و دوم سال دوازدهم باید 10 شود.
دانش آموزانی که در امتحانات نهایی نوبت خرداد و شهریور ، نمره قبولی را به دست نیاوردند و یا داوطلبانی که تصمیم به ترمیم معدل برای تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ را دارند، همچنین داوطلبانی که قصد ایجاد سوابق تحصیلی دارند، میتوانند با نام نویسی در امتحانات نهایی نوبت دی ماه و شرکت در این امتحانات نمره قبولی را کسب نمایند.
در صورتی که دانش آموزی موفق به کسب حداقل نمره برای قبولی در امتحانات نهایی دوازدهم نشود، می توانند تحت شرایط خاصی از تبصره قانون و تک ماده استفاده کنند و موفق به فارغ التحصیلی از پایه دوازدهم نظام آموزشی جدید شوند.
دو شرط قبولی در امتحانات نهایی سال دوازدهم:
شرط اول) این است که دانش آموزان پایه دوازدهم باید در امتحانات نهایی نمره ۷ و یا بالاتر کسب نمایند.
شرط دوم) این چنین است که باید نمره سالانه دانش آموزان در هر یک از دروس نمره ۱۰ یا بالاتر باشد.
حداقل نمره برای قبولی در امتحانات نهایی پایه نهم (۱۴۰۱-۱۴۰۲)
یکی از پایه های تحصیلی مهم برای دانش آموزان مقطع متوسطه اول، پایه نهم می باشد و به دلیل انتخاب رشته و هدایت تحصیلی، بیشتر دروس پایه نهم به شکل نهایی برگزار می شود. لذا دانش آموزان برای کسب عنوان قبولی در پایه نهم باید در امتحانات نهایی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ ، حداقل نمره قبولی را به دست آورند.
بنابراین دانش آموزان با آگاهی از قوانین حداقل نمره تعیین شده توسط وزارت آموزش و پرورش، میتوانند با برنامه ریزی و مطالعه بیشتر موفق به کسب نمرات قبولی در امتحانات نهایی پایه نهم شوند. وزارت آموزش و پرورش طی بخشنامه ای حداقل نمره قبولی در امتحانات نهایی پایه نهم (۱۴۰۱-۱۴۰۲) را اعلام کرد.
طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش ، دانش آموزان پایه نهم باید برای کسب نمره قبولی در امتحانات نهایی، حداقل معدل ۱۰ دارا باشند.
در واقع چنانچه دانش آموزی معدل کل کمتر از ۱۰ داشته باشد، نمی تواند از پایه نهم عنوان فارغ التحصیلی را کسب نماید. علاوه بر شرط معدل، دو شرط دیگر نیز برای کسب نمره قبولی در امتحانات نهایی و فارغ التحصیلی از پایه نهم وجود دارد.
دو شرط قبولی در امتحانات نهایی سال نهم:
شرط اول) این است که دانش آموزان پایه نهم باید در امتحانات نهایی نمره ۷ و یا بالاتر کسب نمایند.
شرط دوم) این چنین است که باید نمره سالانه دانش آموزان در هر یک از دروس بالاتر از ۳۰ باشد که بعد از تقسیم به ۳ همان نمره ۱۰ خواهد شد.
چنانچه دانش آموزان موفق به قبولی در امتحانات نهایی پایه نهم در دی ماه ۱۴۰۱ نشوند، در صورت دارا بودن شرایط استفاده از تک ماده ، می توانند با توجه به تبصره قانون فارغ التحصیل شوند.
نکته مهم: حاصل جمع نمره ترم اول و دو برابر نمره ترم دوم دانش آموز همان نمره سالانه است که باید بالای ۳۰ باشد، همچنین می شود این نمره را بر ۳ تقسیم کرد و نمره سالانه دانش آموزان پایه نهم را از ۱۰ محاسبه کرد که در این صورت باید نمره سالانه دانش آموزان پایه نهم بالاتر از ۱۰ باشد.
مشاوره جهت قبول شدن در امتحانات نهایی پایه دوازدهم 1401-1402
با توجه به اینکه دانش آموزان پایه دوازدهم ، علاوه بر مطالعه برای آزمون سراسری، باید به صورت حضوری در امتحانات نهایی دوازدهم نیز شرکت نمایند، بنابراین نیاز به مطالعه و برنامهریزی برای امتحانات نهایی و ترمیم معدل برای کسب آمادگی لازم جهت شرکت در این امتحانات نهایی دارند، تا بتوانند با به دست آوردن حداقل نمره قبولی امتحانات نهایی دوازدهم عنوان فارغ التحصیلی را کسب نموده و وارد دانشگاه شوند.
دانش آموزان می توانند برای به دست آوردن نمره قبولی در کارنامه امتحانات نهایی، اقدام به برنامه ریزی مناسب و مدیریت زمان نمایند.
همچنین دانش آموزان می توانند با تهیه کتاب های کمک آموزشی استاندارد و مطالعه جزوات آموزشی، مطالعه کتاب های درسی و منابع اصلی امتحانی و … به آمادگی بالایی برای شرکت در این امتحانات برسند.
به جز مطالعه با کیفیت کافی و برنامه ریزی مناسب، دانش آموزان باید نمونه سوالات مختلفی را حل نمایند تا با طرز طراحی سوالات امتحانات نهایی بیشتر آشنا شوند.
با توجه به موارد ذکر شده در صورتی که دانش آموزی موفق به کسب حداقل نمره قبولی در یک یا دو درس امتحانات نهایی پایه دوازدهم نشود، می تواند تحت شرایط تبصره و تک ماده، دروس خود را تک ماده کند و فارغ التحصیل شود.
دانلود سوالات امتحان نهایی سال دوازدهم
مرکز مشاوره تحصیلی علیرضا افشار
مشاوره تلفنی/حضوری کنکور (با شخص علیرضا افشار)
تماس تلفنی هر روز 8 الی 12 و 16 الی 20
ارسال پیام 24 ساعته در اپلیکشن تلگرام/ایتا
مشاوره رایگان کنکور (عمومی)
برای نمایش این مطلب لطفا عضو شوید و در صورتی که قبلا عضو شدید از وارد شوید