یکی از مسائلی که داوطلبان با آن مواجه هستند این است که تلاش می کنند که تراز خود را در کنکور سراسری بالا ببرند اما راه و روش این کار را نمی دانند. ما در این مقاله سعی می کنیم که راه های افزایش تراز کنکور و راهکار های عدم پیشرفت تراز را برای شما داوطلبین گرامی توضیح دهیم.
عوامل افزایش درصد و تراز آزمون ها در چیست؟
برنامه ریزی برای آزمون می بایست به این صورت باشد که هفته ی اول برنامه سنگین تر و هفته دوم برنامه سبک تر باشد. یعنی برنامه ی سنگین تر در هفته ی اول شامل سرفصل هایی با ماهیت تحلیلی حتی در دروس عمومی باشد.
به طور مثال: قواعد درس عربی، آیات دین و زندگی، قرابت معنایی، دستور زبان و یا حتی در دروس اختصاصی سال های پایه و دوازدهم می تواند درهفته اول باشند اما مطالبی که از آن ها سنگین تر هستند، مثل مباحث ژنتیک در درس زیست شناسی و از این قبیل و مباحث ساده تر را می بایست در هفته دوم گنجاند.
در مطالب گذشته روش مطالعه دروس تخصصی کنکور نیز بررسی کرده ایم.
برنامه ی مطالعه ی هر مخاطب برای کنکور سراسری باید به چه گونه ای باشد؟
در کل برنامه باید به گونه ای باشد که در هفته ی اول حجم برنامه بیش تر و مطالب سنگین تر و در هفته ی دوم سبک تر باشد. زیرا در یک الی دو روز قبل از آزمون زمان داوطلب در اختیار خود بوده تا اگر نیاز به مرور مجدد و حل تست بیش تر از یک مبحثی باشد بتوان در این زمان ها بگنجانیم و یا پیش آزمون کنکور حل کنیم.
پیش آزمون چیست و چگونه به ما کمک خواهد کرد؟
سؤالات سال های گذشته و آزمون های مؤسسه ی مورد نظری که در آن آزمون آزمایشی شرکت کرده اید را پیش آزمون گویند. در بخش آزمون های تألیفی و کوییز سایت خودمان نیز بخشی با سوالات کنکور سراسری 1400 وجود دارد که درآن یکسری سؤالات با ماهیت آزمون های آزمایشی موجود است که می توان از آن ها نیز استفاده کرد. می توان این دو پیش آزمون گفته شده را در چهارشنبه و پنج شنبه های قبل از هر آزمون نیزحل کرد.
نکته: گاهی اوقات یک فارغ التحصیل کنکوری نیز می تواند تعداد روزهای پیش آزمون خود را به 3 روز برای حل تست و تمرین بیش تر اختصاص بدهد.
تمرین و تست زنی، راهکار عدم پیشرفت و قفل شدن تراز
با تمام این موارد باز هم باید در نظر داشت که مهمترین عومل افزایش تراز تمرین و تست زنی کنکور است. یعنی برای افزایش تراز آزمون می بایست تست و تمرین زیادی حل کرد. تست های پوششی، کار ترکیبی زمان دار نیز می تواند در این مورد مفید و راه گشا باشند. زیرا هر بار مرور مباحث گذشته و بودجه بندی آزمون ها با اینگونه تست ها دوره و مرور می شوند و باعث تسلط بیش تر داوطلب می شود.
آیا باید برای تمام دروس آزمون برنامه ای مشابه داشت؟
اگر درسی در آزمون دارای اوضاع و تراز خوبی بود می بایست دید که آیا می توان با صرفه جویی تست ها و سؤال های زده شده زمان ذخیره کرده و آن را به دروس دیگر اختصاص دهیم. البته این قرض گرفتن زمان می بایست با حفظ کیفیت نتیجه و تراز در آزمون باشد. این یعنی مطالعه ی فشرده تر درس در زمان کمتر و گرفتن نتیجه ی مشابه در آزمون. همچنین باید در نظر داشت که دانستن و استفاده از مدیریت آزمون خودش باعث افزایش تراز در داوطلب خواهد شد.
توجه: داوطلب می بایست آزمون خود را تحلیل کرده و علت کم بودن ترازهای دروس را دریابد تا بتواند آن را جبران کند. برای مثال اگر مشکل علمی بوده باشد درسنامه را می توان دوباره مرور کرد یا منبع آن را تغییر داد، تست و تمرین بیش تری حل کرده تا در مباحث محاسباتی قوی تر عمل کند.
دو نکته برای جلوگیری از افت تراز و ثابت ماندن تراز های پایین
در انتها اجازه دهید با بیان 2 نکته ی کلیدی و مهم، این مبحث را به پایان ببریم:
نکته 1) تحلیل آزمون ، بالانس کردن دروس و توجه داشتن به سرفصل های آزمون های پیش رو بسیار مهم است.
نکته 2) دست یافتن به درصد تراز خوب در رتبه یک روند تدریجی بوده و به کار خوب و صبر و کیفیت مطالعه داوطلب بستگی دارد.
همچنین شما می توانید با مراجعه به پست برنامه ریزی برای کنکور 1401 نکات لازم برای برنامه ریزی بیاموزید. از این که با ما همراه بودید بسیار سپاسگزاریم.
مشاوره پیشنهادی : چگونه افت تراز نداشته باشیم ؟
توضیحات تکمیلی استاد علیرضا افشار در مورد مطالعه در راهکار عدم پیشرفت تراز آزمون را در سایت اصلی ما به آدرس زیر ببینید :